"Babybumm" a hazai állatkertekben

Az év első felében több hazai állatkertben is sok állatkölyök látott napvilágot. Álljon itt egy kis (kép)válogatás belőlük:

1. Fővárosi Állat- és Növénykert
Tavasz óta a majmok népes táborában a kattáknál, a szerecsenmakiknál, a mókusmajmoknál és a jávai languroknál születtek apróságok. A Parasztudvarban és az állatsimogatóban a hucul lovakat, a kecskéket, a kameruni és a cigája juhokat érte gyermekáldás, míg a szurikátáknak és a prérikutyáknak szinte megszámolhatatlanul sok kölykük született. A Dél-Amerika kifutóban lakó vízidisznók és nagy marák is új kicsinyeket tudhatnak maguk között. A zsiráfok két kisborjúval gyarapodtak, de kicsinyek születtek a sörényes juhoknál és a törbezebuknál is. A madarak között a flamingók, barna és rózsás pelikánok, a tarvarjak, a vörösfülű és a jácintkék ara szaporodtak. Hüllőéknél a víziagámák, a sövényleguánok és a nappali gekkók adtak életet kölykeiknek, de Mérgesházban sok fiatal kígyó is látható.













2. Győri Xántus János Állatkert
A győri állatkertben egy zebracsikó és a kis lajhár látott napvilágot.














3. Nyíregyházi Állatpark
A nyíregyházi állatkertben szinte összeszámolhatatlanul sok apróság született a 2012-es évben. Év elején például egy mendesz antilop és egy afrikai párduc látott napvilágot, utánuk pedig a gyűrűsfarkú makik, a bennett kenguruk és a teve-apróságok születtek meg. Több ritkasággal is bővült a szaporulat: a bali seregély, a perzsa leopárd és az ország második borjúfóka-bébije is az elmúlt fél évben látta meg a napvilágot, míg a világhíressé vált tigrispárnak három kölyke született, és a Humboldt-pingvineket és az indiai antilopokat is elérte a gyermekáldás.




 



















4. Szegedi Vadaspark
Szegeden is sok kisállat "érkezett" a kifutókba: a tamarinok mellett, kis szurikáták, bennett-kenguruk (köztük két albínó), derby-kenguru és ritkaságnak számító csupasz turkáló is született tavasszal. Az aranyarcú gibbonok és a rövidfülű elefántcickányok csapatát is egy-egy kölyök gazdagítja, míg a hópárducoknál viszonylagos ritkaságnak számító hármasikrek születtek.



















5. Veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark
Veszprémben is sok apróságot láthattunk az év eltelt felében: kora tavasszal itt is születtek kis katták, később pedig az axis szarvasoknál, a sörényes juhoknál, az állatsimogatóban élő kecskéknél, de a kenguruknál is új jövevényeket láthattak a látogatók, és a dzselada-páviánokat is gyermekáldás érte. A madarak közül pedig a szent íbiszeknél keltek ki fiókák.
















Források:
a képek és az információk az érintett állatkertek honlapjáról származnak

Nincsenek megjegyzések: